sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Croissantit

Olen viimeksi leiponut croissantteja joskus yläasteella. Usein ajatellaan, että voitaikinan tekeminen on monimutkaista ja aikaavievää. Taikinan voi kuitenkin valmistaa jo edellisenä iltana, jolloin aamulla jää tehtäväksi vain rullailu ja paistaminen. Alkuperäinen ohje löytyi täältä.
Croissantit
(12 kpl)

250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
Voiteluun:
1 rkl öljyä
1 rkl vettä

Ota margariini pehmenemään huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen leipomista.

Nypi kulhossa murumaiseksi jauhot ja 1/3 margariinista. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.

Kauli taikina neliöksi. Viipaloi loppu voi valmiiksi odottamaan. Asettele voipalat taikinan päälle. Kauli taikinan reunat ohuiksi. Käännä reunat voin päälle tasaiseksi paketiksi.
Kauli koko taikina voipaloineen päivineen ohuemmaksi levyksi. Taittele taikinalevy kolmeen osaan ja kauli ohuemmaksi. Toista 3-4 kertaa.

Laita taikina jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta taikinan rakenne ja käsiteltävyys paranevat huomattavasti.

Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta samankokoisia kolmioita. Rullaa kolmionmuotoiset taikinat croissantin muotoon leveämmästä reunasta lähtien.
Voitele croissantit vesi-öljyseoksella. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti