sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Tomaatti-basilikajuustokakku

Moikka! Halusin kokeilla, miten psyllium toimii paistettavassa juustokakussa kananmunien korvaajana. Aluksi ajattelin makeaa juustokakkua, mutta päädyinkin ostamaan ainekset suolaiseen versioon. Tämä oli alkujaan ihan vain kokeilu, mutta onnistui sen verran hyvin, että päätin julkaista reseptin blogin puolella. :-)
Hapankorput pehmenevät lämmitettäessä, joten ne voi murustella karkeaksi rouheeksi vuoan pohjalle. Rukiinen pohja sopii täyteläisen tomaatti-basilikatäytteen pariksi paremmin kuin hyvin. Lopputulos on sen verran ruokainen, että piirakkaa voisi tarjota vaikka lounaaksi tai iltapalana. Hyvin se sopii myös kahvihetkeen, mikäli ei pullahammasta kolota. Resepti on maidoton, munaton ja vegaaninen.
 Tomaatti-basilikajuustokakku
 (10-12 annosta)

Pohja
15 hapankorppua
Täyte
4 tl psylliumia
2 dl vettä
2 prk (400 g) tomaatti-basilikatuorejuustoa, Violife
1 prk (200 g) iMat Fraichea, Oatly
ripaus suolaa ja pippuria
Pinalle
kirsikkatomaatteja

Murustele hapankorput karkeaksi rouheeksi. Levitä leivinpaperoidun tai silikonisen vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita psyllium turpoamaan veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kaura Fraiche. Lisää mausteet ja psyllium. Levitä vuokaan käyttäen apuna kasteltua lusikkaa. Täyte on tässä vaiheessa melko jämäkkää, mutta pehmenee paistettaessa. 

Halkaise haluamasi määrä tomaatteja ja asettele kakun päälle. Paista 170 asteessa 45 min, tai kunnes piiras on saanut kauniisti väriä pintaan. Jätä piiras hetkeksi jälkilämmölle uuniin. Jäähdytä piiras, jolloin koostumus kiinteytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti