tiistai 18. heinäkuuta 2017

Pellavasämpylät

Moikka! Siitä on jo pitkä aika, kun olen viimeksi leiponut sämpylöitä. Tänään heräsin aikaisin ja päätin upottaa kädet taikinaan. Sain syntymäpäivälahjaksi Maarit Kytöharjun Vegaanihaaste -kirjan, josta löytyi lupaava sämpyläresepti. Mielessä pyöri idea pellavasämpylöistä, joita lähdin soveltamaan reseptin perusteella. Lopputulos oli erittäin onnistunut ja olihan se jaettava heti blogin puolella. ;-) Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
 Pellavasämpylät
(8-10 kpl)

½ l vettä
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
6-7 dl vehnäjauhoja
 ½ dl rypsiöljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, pellavansiemenrouhe ja vehnäjauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko löysäksi, joten älä lisää liikaa jauhoja. Alusta taikinaa käsin ja anna kohota peitettynä 20-60 min (riippuen siitä, miten nopeasti haluat uunituoretta sämpylää). 

Muotoile jauhotetuin käsin tasakokoisia sämpylöitä. Älä tasoittele taikinaa liikaa, sillä se tasoittuu uunissa. Kohota pellillä peitettynä 10 min. 

Paista 200 asteessa noin 10 min tai kunnes leipien pinta on kullanruskea.

Tarjoile sämpylät lämpiminä esimerkiksi vegaanisen savujuuston ja tuoreiden vihannesten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti