tiistai 5. joulukuuta 2017

Valkosuklainen mustikkakakku

Heippa! Huomenna juhlitaan satavuotiasta Suomea. Halusin leipoa kakun, jossa yhdistyy kotimaisia makuja ja sini-valkoinen teema. Lopputuloksena syntyi kakku, jonka täytteessä maistuu valkosuklaa ja ripaus vaniljaa. Makunautinnon kruunaa mustikkakiille, johon on ripoteltu kardemummaa makua antamaan. Kyllä nyt kelpaa juhlia 100-vuotiasta itsenäisyyttä. ;-)
Valkosuklainen mustikkakakku
(8 annosta)

Pohja
200 g Digestivemurua
80 g margariinia sulatettuna (Keijun tummansininen)
Täyte
2 levyä (140 g) maidotonta valkosuklaata, Dammenberg
2 prk (4 dl) kauravispiä, Planti
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl Agar Agaria
1 dl vettä tai kauramaitoa
Kuorrutus
200 g kotimaisia mustikoita (pakaste)
1/2 dl Agar Agaria
2 rkl hyytelösokeri Multia
ripaus kardemummaa

Sekoita murustellut keksit ja jäähtynyt margariinisula. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna tekeytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota kauravispi, sekoita joukkoon valkosuklaasula ja vaniljasokeri. Mittaa kattilaan vesi (tai kauramaito) ja Agar Agar -hiutaleet. Kuumenna, mutta älä kiehauta. Keittele seosta n. 5-10 min, kunnes hiutaleet ovat sulaneet. Sekoita täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.
Sekoita kattilassa mustikat, Agar Agar, hyytelösokeri Multi ja kardemumma. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 5-10 min. Lusikoi hieman jäähtyneenä kakun päälle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan ennen vuoan irrottamista.
Hyvää itsenäisyyspäivää! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti