maanantai 13. toukokuuta 2019

Äitienpäiväbrunssin tarjottavat 2019

Heippa! Sunnuntaina oli äitienpäivä, joten järjestin perinteisen aamupalayllätyksen äidille. Tänä vuonna piti käyttää hieman enemmän luovuutta, sillä äidin on terveyssyistä vältettävä sokeria tällä hetkellä. Niinpä tein tarjolle vohvelikakun, jossa ei ole lisättyä sokeria (laitoin kuitenkin makeutusaineita vastaavat määrät sokeria reseptiin). Lisäksi tein kauralesepatonkia, joka oli tänä vuonna ehdoton hitti. ;-)
Vohvelikakku

Vohvelitaikina
2 dl kasvimaitoa
ripaus suolaa
1 tl steviajauhetta tai 2 rkl sokeria
2 rkl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
3 dl vissyä
Täyte
125 g vadelmia
1 prk (500 g) Alpro GoOn -rahkaa
1 tl steviajauhetta tai 2 rkl sokeria
1/4 tl vaniljajauhetta
Koristelu
Vadelmia
Pekaanipähkinöitä

Paista vohvelit edellisenä päivänä. Sekoita kasvimaitoon suola, makeutus, öljy ja jauhot. Lisää lopuksi vissy ja sekoita takaiseksi. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti öljyllä. Paista vohveleita niin, että ne saavat hieman väriä. Pinoa ja anna jäähtyä. Peitä vohvelit foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita täytteen aineet kulhossa. Levitä ensimmäisen vohvelin päälle ohut kerros täytettä. Nosta toinen vohveli päälle ja jatka samalla tavalla, kunnes kaikki vohvelit ovat pinossa. Levitä päälle loppu täyte ja koristele vadelmilla ja murustelluilla pekaanipähkinöillä.
Kauralesepatonki
(2 kpl)

1/4 pkt hiivaa
3 dl vettä
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhot desi kerrallaan ja lisää lopuksi kauraleseet. Kohota kulhossa liinan alla vähintään tunti.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kahteen samankokoiseen palaan. Pyörittele palat patongeiksi ja nosta leivinpaperoidun pellin päälle. Kohota liinan alla 10-15 min.

Paista 250 asteessa 10-15 min, tai kunnes patongit ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti