Bostonkakun tapaan leivottu leipä on näyttävä tarjottava, josta palan voi helposti irrottaa syötäväksi. Pestotäyte ja rapeat auringonkukan siemenet tekevät leivästä astetta parempaa tarjottavaa.
Pestotäytteinen boston
(10 sämpylää)
Taikina
1/4 pkt hiivaa
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai vettä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
n. 7½ dl jauhoja
Pesto
1 ruukku basilikaa
½ dl auringonkukan siemeniä
½-1 dl oliiviöljyä
1 tl valkosipulijauhetta (/yksi kynsi)
suolaa, mustapippuria
(50 g vegaanista juustoraastetta)
Koristelu
auringonkukan siemeniä
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää öljy, suola ja jauhot desi kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla vähintään tunnin ajan.
Soseuta tehosekoittimessa basilika ja auringonkukan siemenet. Lisää tarvittaessa öljyä. Surauta lopuksi joukkoon mausteet ja halutessasi juustoa.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle pesto ja kieritä napakaksi rullaksi. Jaa rulla kymmeneen osaan ja asettele palat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kohota 10-15 min.
Ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä ja paista 225 asteessa n. 30 min.