sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Äitienpäiväbrunssin tarjottavat 2017

Tänään ollaan taas hemmoteltu äitejä lahjoilla ja notkuvilla pöydillä. Meidän perheessä on tapana herättää päivänsankari herkullisella aamiaisella. Olen jatkanut perinnettä ja se on saanut yhtä hyvän vastaanoton joka vuosi. :-) Tällä kertaa tarjolla oli vegaanisia kikhernelettuja, mansikka-banaanismoothieta ja juustokakkua. Tästä postauksesta ei kuitenkaan löydy juustokakun reseptiä tai edes kuvaa siitä, sillä sen suhteen asiat eivät menneet kuin strömsössä. Kaikki sujui hyvin, kunnes irrotin kakun vuoasta: pian jääkaapista löytyi puolihyytynyt ja epämääräisesti halkeillut hyytelö. :-D
Kikhernelettuja olen halunnut kokeilla siitä asti, kun ostin Chocochilin Vegaanin keittiössä -kirjan. Jotenkin se on vaan jäänyt ja odottanut oikeaa hetkeä. Reseptiä on muokkailtu hieman oman maun mukaiseksi, mutta periaate on sama. Kikherne- eli kramjauhoja saa nykyään suuremmista ruokakaupoista, joten sitä on helposti saatavilla. Jauhojen juju on niiden ominaisuus toimia lähes kananmunan tavoin. Suosittelen kokeilemaan!
 Kikherneletut
(4 suurta / 6 pientä)

5 dl kauramaitoa tai vettä
5 dl kikhernejauhoja
½ tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita taikinan aineet kulhossa ja anna turvota 10 min.

Paista lettuja pinnoitetulla pannulla öljyssä. Käännä, kun pinta on saanut hieman väriä.

Tarjoile esim. kaurafraichen ja vihannesten kanssa.
 Mansikka-banaanismoothie
 (2-4 annosta)

250 g kotimaisia mansikoita (pakaste)
1 kypsä banaani
2 dl kauramaitoa 
1 dl soijajukurttia

Soseuta tehosekoittimessa sulaneet mansikat, banaanit ja nesteet. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Annostele laseihin ja nauti.
Onnea kaikille äideille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti