maanantai 6. marraskuuta 2017

Kahden suklaan vadelmakakku

Heippa! Viikonloppuna juhlittiin ystävän luona halloweenia. Vieraat saivat tuoda teemaan sopivia herkkuja tarjolle, joten päätin tuttuun tapaan leipoa kakun. Halusin tehdä suklaakakun, johon tulisi täytteeksi valkosuklaata ja jotain raikasta marjaa. Niin syntyi kahden suklaan vadelmakakku, jossa on halloweenin mukaiset koristeet.
Kakkupohjan tein Vegaaniliiton reseptillä, jota muokkasin hieman. Pellillä paistettu pohja on sopivan mehevä ja suklainen. Täytteen hyydytin Vege Set -jauheella, jota saa ainakin Punnitse&Säästästä.
 Kahden suklaan vadelmakakku
(10-12 annosta)

Pohja
3 dl sokeria
ripaus suolaa
1,5 dl rypsiöljyä 
2 dl päärynäsosetta 
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 dl vettä (tai vissyä)
Täyte & kuorrutus
2 prk (2,5 dl /purkki) soijavispiä, Alpro
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss (200 g) vadelmia, pakaste
2 rkl Vege Set -hyytelöimisjauhetta
Koristelu
2 levyä (70 g /levy) maidontonta valkosuklaata (Dammenberg)
2 tl punaista pastaväriä, Wilton
(1 rkl kookosöljyä)

Sekoita sokeri, suola, öljy, päärynäsose ja vaniljajauhe. Anna odottaa 5 min. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen vissyn tai veden kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes läpi työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen n 16 cm:n kokoiseen ympyrään irtopohjavuoan reunan tai lautasen avulla. Yksi ympyröistä täytyy koostaa kahdesta osasta, mutta sitä ei huomaa valmiissa kakussa.

Vaahdota soijavispi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Keitä vadelmia miedolla lämmöllä kattilassa niin, että ne sulavat. Lisää joukkoon Vege Set, sekoita hyvin ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja keitä n 2-4 min. Kaada vadelmasose ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita huolellisesti.

Aseta leivinpaperilla vuoratun 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle alin kakkulevy. Kaada päälle 1/3 täytteestä. Nosta kahdesta osasta koottu pohja täytteen päälle. Lisää toinen osa täytettä ja nosta kolmas kakkupohja kanneksi. Kaada päälle loppu täyte ja levitä tasaisesti. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta täyte leviää myös kakun reunoille. Anna jähmettyä yön yli tai vähintään kolmen tunnin ajan. Irrota vuoka ja leivinpaperi varovasti.

Sulata vesihauteessa paloiteltu valkosuklaa, pastaväri ja tarvittaessa kookosöljy. Kaada suklaasula kakun päälle ja levitä reunoja kohti niin, että se valuu myös kakun reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti