sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Pienet suklaakakut

Heippa! Kaipasin vaihtelua perinteiseen juustokakkuun, joten päätin kokeilla, miten onnistuisi hyydykekakkujen valmistaminen muffinivuoassa. Lopputuloksena oli nämä pienet suklaakakut, jotka olivat valmiina annoksina.
Kakun pohjana käytin kokonaisia Digestivejä, jotka olivat juuri sopivan kokoisia muffinivuoan syvennyksiin. Täyte on periaatteessa tosi simppeli ja nopea valmistaa, kunhan löytää käsiinsä suklaan makuista riisiproteiinijauhetta. Puhdistamon Riisiproteiini Suklaata löytyy ainakin isommista Citymarketeista.
 Pienet suklaakakut
(7 kpl)

Pohja
7 Digestive-keksiä
Täyte
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
1 prk (2,5 dl) soijavispiä, Alpro
1 dl Riisiproteiinijauhetta, Suklaa (Puhdistamo)
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
Koristelu
mantelirouhetta, tummaa suklaata, tomusokeria,..

Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vaahdota soijavispi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Lusikoi tiiviisti muffinivuoan syvennyksiin. Paina päälle keksi ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Irrota kakut vuoasta varovaisesti veitsen avulla. Koristele ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä idea tehdä tuollaisia pieniä hyydykekakkuja! Mielenkiintoinen resepti muutenkin, otan talteen. On sitten kummitytöllekin jotain tarjottavaa, kun tulee kylään :) Ja edelleen vegaanisuus kiinnostaa minuakin. Keskimmäisen tyttären kanssa pohdittiin, että testattaisiin vegaanisuutta vaikka kahden viikon ajan . Vois samalla tehdä huomioita kuinka se vaikuttaa mm. omaan oloon. Kunhan tytär ensin tulee takaisin Erasmus vaihdosta Espanjasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti pääset sitä pian kokeilemaan. :-) Kahden viikon kokeilu on tosi hyvä idea, siinä ajassa ehtii jo huomaamaan muutoksia olotilassa. Voi jopa olla, että jäätte molemmat sille tielle.. ;-)

      Poista