sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kesäkurpitsakakku

Heippa! Kasvatin tänäkin vuonna perinteisesti liian paljon kesäkurpitsaa. Nyt satoa on käytetty ruoanlaittoon ja leivontaan sekä lahjoitettu kavereille. Tähän kakkuun uppoaa helposti yksi suurempi kesäkurpitsa. ;-)
Kesäkurpitsakakku on kuin porkkanakakku, mutta juures on vaihdettu toiseen. Maussa kesäkurpitsaa ei huomaa, se tuo vain mukavaa kosteutta ja väriä taikinaan. Mausteisen kakkutaikinan kruunaa paksu kerros kuorrutetta ja reilu annos mantelirouhetta. Aika täydellistä, etten sanoisi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Resepti on vegaaninen, maidoton ja munaton.
Kesäkurpitsakakku
(8-10 palaa)

Taikina
1 iso kesäkurpitsa (n. 4dl raastetta)
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl soijamaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
 Kuorrutus
100 g maidotonta margariinia
225 g (1 prk) maustamatonta soijatuorejuustoa, Sheese
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristelu
mantelirouhetta



Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja.

Sekoita kulhossa fariinisokeri, rypsiöljy ja soijamaito. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele tasaiseksi ja lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Kakku on kypsä, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä hyvin.

Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä kakun päälle. Koristele mantelirouheella.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Pitää ottaat testiin :) Kummityttö on vegaani ja hänen takia välillä vegaanisia leivonnaisia tulee tehtyä. Tosin itsekin olen kiinnostunut niistä. Ehkä en kokonaan pystyis vegaanisuuteen siirtymään ( tai kuka tietää), mutta ainaksin osittain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :-) Toivottavasti resepti on mieleinen. On kiva, että vegaanileivonta kiinnostaa, vaikka et (ehkä) olisi kokonaan valmis vegaaniksi siirtymään! :-)

      Poista